Herstel en terugkeer
Herstel en terugkeer
The Prisonshow #77 Bas Zwiers - Vreedzaam Oost. 'It takes a village to raise a child'.
/

Prisonshow podcast aflevering 77: Bas Zwiers.

 

Met gasten van de Prisonshow hebben we het regelmatig over de onveilige situatie waarin een deel van onze kinderen opgroeien. Daarom zijn we heel blij met Bas Zwiers, onze gast van vandaag die daar in Amsterdam concreet, samen met mensen uit de buurt mee aan de slag is.

Onder andere met Vreedzaam Oost die als brede beweging in Amsterdam Oost is opgezet, om actief te werken aan een betere buurt, waarin kinderen en jongeren gestimuleerd worden om actief onderdeel te zijn van die buurt. Bas zegt: ‘It takes a village to raise a child’

Maar ook:  ‘The Child who is not embraced by the village, will burn it down to feel its warmth’.

Zij leren wat het betekent om in een democratie op te groeien en op een vreedzame manier samen te leven, zodat zij over een aantal jaar het stokje van ons kunnen overnemen.
Er worden kunstexposities georganiseerd, mensen worden opgeroepen om een Oom Dik en Tante Ger van de kinderen te zijn, en bij “grensverleggers” krijgen jonge mensen van 18-25 jaar leiderschapstrainingen om nieuwe, verbindende initiatieven in hun eigen omgeving op te zetten.

Verder is Bas Kwartiermaker van de White Ribbon Campagne en IMAGINE. Hij ziet om zich heen dat mannen te veel pijn veroorzaken en wil zich inzetten om meer jongens en mannen de kans te geven om onderdeel te zijn van de oplossing tegen het geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Samen met Studio52nd maakte Bas met jongeren van Jeugdinrichting de Hartelborgt een voorstelling over hun opgroeien.

Relevante links:

www.vreedzaam-oost.amsterdam

https://www.youtube.com/watch?v=2EWZY-K-kog

———–

Prisonshow is een podcast door Frans Douw en Edwin Kleiss.
Publicatie: 29 januari 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *