Herstel en terugkeer
Herstel en terugkeer
The Prisonshow #64 TV programma's op zoek naar relaties van gedetineerden. (Media special.)
/

Prisonshow aflevering 64: Media special.

Regelmatig worden relaties van gedetineerden benaderd om mee te werken aan radio of televisieprogramma’s. Veel mensen vragen zich af of ze dat wel en niet moeten doen en wat daarvan de consequenties zijn. In deze podcast praten we met verschillende media makers over hun producties, integriteit en wat deelnemers kunnen verwachten als ze zich laten volgen of interviewen.

We spreken met:

– (Vanaf 2:49 minuten) Mariska Witte, uitvoerend producent en Marius van Duijn, creatief producent, van SkyhighTV een productiemaatschappij die onder andere “Anita wordt opgenomen” heeft gemaakt. Zij werken aan het nieuwe programma “Achterblijvers” dat in het najaar van 2021 zal worden uitgezonden op NPO 3. 

Geïnteresseerden nemen contact op met SkyhighTV via: achterblijvers@skyhightv.nl of 035-6263000.
Werving loopt nog tot eind november 2020.

– (Vanaf 36:18 minuten) Nadine Stolk. Zij doet onderzoek voor een documentairefilm over relaties die zijn ontstaan tijdens detentie. Nadine schreef ons:

“Momenteel houd ik mij bezig met de research voor een documentaire over relaties van gedetineerden en cliënten die woonachtig zijn in een kliniek. In de documentaire zou ik graag op integere wijze in beeld te brengen hoe het is om een relatie te hebben tijdens detentie. Het doel is dan ook onder andere het wegnemen van bestaande vooroordelen, en meer begrip creëren. Overwint liefde uiteindelijk alles? Naar mijn mening verdient iedereen een tweede kans. Daarnaast kan ik mij goed voorstellen dat het behoorlijk eenzaam kan zijn in detentie en dat contact met de buitenwereld een groot verschil kan maken. Mogelijk helpt dit zelfs bij een goede terugkeer in de maatschappij.”

Contact krijgen met Nadine kan via het e-mailadres: relatie.detentie@outlook.com

—————-
Prisonshow is een onafhankelijke podcast door Frans Douw en Edwin Kleiss.

Reacties zijn welkom op prisonshow.podbean.com / info@prisonshow.nl en via onze Facebook en Twitter: “Prisonshow.

Publicatie: Vrijdag 30 oktober 2020.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *