Herstel en terugkeer
Herstel en terugkeer
The Prisonshow #58 Nabestaanden van geweldslachtoffers (FNG) maken film.
/

Prisonshow podcast 58: Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers. (FNG)
Een podcast door Frans Douw en Edwin Kleiss.

Zaterdag 19 september is de dag herdenken geweldslachtoffers.
Dit jaar zal deze dag niet worden gehouden in een stad maar online. Uiteraard vanwege Corona.

In aflevering 54 van deze podcast ontvingen we Wicky van der Meijs, bestuurslid van de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers en zelf dochter van Martin van der Meijs die in 2002 werd doodgestoken.

Wicky schreef 2 weken na de moord een brief aan de moordenaar die in de streek krant gepubliceerd werd. In 2019 zijn ook andere nabestaanden brieven gaan schrijven, te lezen op  www.onopgelostemoorden.nl.

Wicky vroeg zich af of de emoties van nabestaanden gedetineerde mensen zo zouden kunnen raken dat daardoor wellicht zaken opgelost zouden kunnen worden. Vanuit de politie en de Dienst Justitiële inrichtingen werd hierop positief gereageerd en er werd ook actie ondernomen. Er is nu een film gemaakt van 9 minuten waarin 5 nabestaanden hun brieven voorlezen, gericht aan de moordenaar van hun geliefden. Het plan was om dit jaar een pilot te doen met het vertonen van de film in de gevangenis en vervolgens met gedetineerden in gesprek te gaan. Helaas stak Corona hier een stokje voor.

Wicky is wederom te gast en daarnaast ontvangen we Ali Speksnijder en Suus Joosten.

Ali Speksnijder is de zus van Cornelis Speksnijder die achttien jaar geleden in zijn eigen buurtsuper werd vermoord. Hier is sprake van een verdachte die echter wegens gebrek aan bewijs nooit werd veroordeeld.

Suus Joosten is de moeder van Esther Paul wier lichaam in 2017 zwaar toegetakeld in het Veluwemeer werd gevonden. Twee mannen werden opgepakt en later wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Bekijk de aankondiging van de dag herdening geweldslachtoffers via:
https://www.youtube.com/watch?v=jcgQlzgx9Ow&feature=youtu.be&ab_channel=FederatieNabestaandenGeweldslachtoffersNederland

Reageren? Stuur ons een mail via info@prisonshow.nl ga naar www.prisonshow.nl of volg ons of Facebook en Twitter onder de naam “Prisonshow”.

Publicatie: Vrijdag 18 september 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *