Herstel en terugkeer
Herstel en terugkeer
The Prisonshow #55 Achterblijvers in tijden van Corona. (Platform relaties van gedetineerden.)
/

Prisonshow aflevering 55.
Een podcast van Frans Douw en Edwin Kleiss.

Het Platform Relaties van Gedetineerden is een besloten Facebookgroep waar partners van mensen die gedetineerd zijn informatie uitwisselen en elkaar ondersteunen en elkaars belangen helpen behartigen. De afgelopen maanden is er veel contact geweest tussen en aantal leden van de groep en de media, zoals ook de Prisonshow podcast. We zien niet alleen dat partners van gedetineerden geen formele stem krijgen, maar ook lijkt er weinig belangstelling te zijn voor hun lot en dat van hun dierbaren in de gevangenis.

In deze podcast laten we hen aan het woord over hoe het sinds het begin van de Corona is gegaan, wat de situatie op dit moment is en wat er wat hen betreft in de komende tijd zou moeten gebeuren om de rechtspositie van gevangenen, maar ook de belangen van hun partners, kinderen, ouders en andere dierbaren te respecteren. Men verwacht dat het nog zo’n twee jaar zal duren voordat er een vaccin gaat komen!

Aan het woord: Stephanie, beheerder van de Facebookgroep. Ook doet “Chantal” haar verhaal. Haar partner is momenteel gedetineerd en zij en haar drie kinderen hebben hun man / vader al ruim een half jaar niet kunnen aanraken.

“Chantal” heeft drie kinderen waarvan de jongste anderhalf is. Ze is nu bang dat de jongste zal vervreemden van haar vader. Ook heeft ze een opmerkelijk verhaal over schending van het postrecht. Verschillende e-mails aan haar partner zijn nooit aangekomen. (Dit verhaal is te horen vanaf tijdstip 46:47 .)

Reageren?
Stuur ons een mail op info@prisonshow.nl of reageer op onze site, Twitter of Facebook.
www.prisonshow.nl

Publicatie: Vrijdag 28 augustus 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *