Herstel en terugkeer
Herstel en terugkeer
The Prisonshow #54 Wat te doen met "levenslang"? (Met Wicky van der Meijs en Jan Bouman.)
/

Prisonshow aflevering 54:

Vandaag doen we een dappere poging tot hervorming van de rechtspraak.

Te gast zijn Wicky van der Meijs en Jan Bouman. En de vraag die vandaag aan de orde is: moet levenslang ook echt levenslang blijven? In tegenstelling tot bijvoorbeeld onze eerdere gast Wiene van Hattem van Forum Levenslang beantwoorden Jan en Wicky de vraag met een overtuigd “Ja”. Vandaag uitgebreid aandacht voor hun standpunt.

Wicky van der Meijs kreeg in 2002 te horen dat haar vader Martien van der Meijs in Hilversum was doodgestoken. De dader is nooit gevonden ondanks haar jarenlange intensieve pogingen om deze z.g. coldcase te laten heropenen. Wicky is bestuurslid van de FNG, de federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers. De FNG vertegenwoordigt ruim 500 families die een dierbare hebben verloren door ernstig geweld. Zij biedt lotgenotencontact en zet zich in voor de verbetering van de rechtspositie van slachtoffers en nabestaanden. 

Jan Bouman is psycholoog en gepensioneerd. Na lang gewerkt te hebben bij de reclassering en het Ministerie van Veiligheid en Justitie is hij nu actief als schrijver, spreker en dagvoorzitter. Jan zijn meest in het oog lopende boodschap is: er is nog steeds te weinig aandacht voor slachtoffers.

Een podcast door Frans Douw en Edwin Kleiss.

www.prisonshow.nl

Publicatie: Vrijdag 21 augustus 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *