Herstel en terugkeer
Herstel en terugkeer
The Prisonshow #52 Trauma's bij veteranen deel 1: "Als vrede je missie is." Mineke de Vries, Stephanie Huisman-Schipper en Junny Brejita.
/

Prisonshow aflevering 52:

Frans Douw en Edwin Kleiss in gesprek over trauma’s, PTSS en “morele verwonding” bij veteranen.

Met als gasten:

Mineke de Vries heeft het boek “Als vrede je missie is” (Over de psychische gevolgen van militaire uitzending) geschreven. Het gaat over de psychische gevolgen van militaire uitzending en met name PTSS onder nog actieve militairen en veteranen. Mineke is een ervaren journaliste die onder andere boeken heeft geschreven over diverse maatschappelijke onderwerpen. Het boek raakt. Dat komt door met name de persoonlijke verhalen van de mensen voor wie vrede een missie is. Twee ervan mogen we in de Prisonshow verwelkomen.

Hoe harder ik ging roepen, hoe groter de woestijn werd.

Stephanie Hulsman-Schipper werd opgeleid bij de luchtmacht en in 2000 werd ze op individuele missie gestuurd voor de economische wederopbouw van Bosnië, waar ze onder andere werd geconfronteerd met de gevolgen van haar vrouw zijn. Ze is arbeidsongeschikt geraakt, heeft veel steun van haar hulphond en geeft lezingen over haar ervaringen.

Junny Brejita volbracht zijn dienstplicht op zijn geboorte-eiland Curaçao en meldde zich bij het Korps Mariniers in Doorn. Hij werd met het mariniersbataljon dat de eerste was van de wederopbouwmissies in Irak, uitgezonden in 2003. Hij heeft nu een eigen sportschool in Utrecht. (www.domcitypersonaltraining.nl)

Het boek “Als vrede je missie is verscheen in juli 2020 bij Batavia publishers.(ISBN: 9789461852830)

Reageren kan onder het item op onze site, via info@prisonshow.nl of via onze Facebook en Twitter pagina’s.
Publicatie: Vrijdag 7 augustus 2020.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *