Prisonshow aflevering 100: Bert Kops en Theo Lammers.

Onlangs is een nieuw boek van Gerlof Leistra, voormalige gast van de Prisonshow uitgekomen. “Kops’ is de titel en het gaat over Bert Kops, een man die niet in een enkel hokje geduwd kan worden. Hij is in ieder geval ook een worstellegende, een familiemens, een sportschoolhouder, voormalig portier. Hij deed verkeerde dingen en zat in de gevangenis en hij is ook iemand die jongens helpt op het rechte pad te blijven en optreed wanneer mensen geïntimideerd of bedreigd worden, zoals bij de supermarkt in Purmerend. En dit is nog maar een kleine greep uit alles wat over Bert Kops te vertellen valt. Lees vooral het boek. 

Onze tweede gast is Theo Lammers, een vriend van Bert. Hij is wat ouder, van de generatie van Bert zijn vader, Bert Kops senior, die een ongeëvenaard worstelaar was, een van de beste ter wereld. Maar Theo was, net als Bert jr. o.a. vele malen worstelkampioen van Nederland, stond aan de deur bij Casa Rosso en is net als Bert een goede bekende in het Amsterdamse vechtsportmilieu.

Theo is ook een familiemens en het was een enorme klap voor hem toen zijn grote liefde Rietje hem 7 jaar geleden ontviel. Theo en Frans Douw leerden elkaar kennen in de Bijlmerbajes, waar Theo een ontspanningsleider was die zijn werk op een unieke manier deed.

Later reisden Theo en Frans, samen met een clubje medewerkers van de Bijlmerbajes, de wereld over om projecten in gevangenissen te doen: Rusland, Litouwen, Curaçao enzovoorts.

—–
Het boek ‘Kops. Worstelfenomeen aan de Weesperzijde’ is verschenen bij Just Publishers. ISBN: 9789089758590

—–

Publicatie van deze podcast: Vrijdag 9 juli 2021.

Prisonshow is een podcast van en door Frans Douw en Edwin Kleiss.

www.prisonshow.nl